Ferrari & Lamborghini

Betyg:
90% of 100

Nu snackar vi hästkrafter på riktigt! Ge bort tjusningen i att få köra de två kanske mest legendariska supersportbilar i världen från Ferrari & Lamborghini med över 1000 hk under en och samma dag. Presentkort till denna minst sagt fartfyllda aktivitet och 100 andra upplevelser köper du av oss på GR8 Experience. Absolut den bästa present man kan få med hela 3 års giltighetstid! 

EN UPPLEVELSE MAN ALDRIG GLÖMMER - ÖVER 1000 HÄSTKRAFTER PÅ SAMMA DAG!

NU ENDAST 2495 kr / 20 Km 

 

As low as 2 495,00 kr Regular Price 2 995,00 kr

Nu blir det åka av med över 1000 hästkrafter! Vill du vara med om en häftig upplevelse som går utanpå alla andra upplevelser du någonsin har varit med om tidigare i livet? Det handlar om en upplevelse som passar perfekt för möhippa, svensexa, som företagsgåva, pris i en säljtävling eller något annat trevligt eller spännande event av något slag. Kör två klassiska sportbilar från Italien. Att få prova på att ratta Ferrari och Lamborghini är en perfekt present för alla som uppskattar sportbilar från den italienska halvön. Det är ett motorevent som fungerar utmärkt i form av en företagspresent att ge bort till anställda eller kunder. Åk Ferrari och Lamborghini och du får vara med om en upplevelse som du i tanken kan återvända till gång på gång med ett förnöjt leende på läpparna.

Lamborghini och Ferrari är två bilmärken som kan få vem som helst att bli både knäsvag och lyrisk samtidigt. Vi talar nämligen om de två sportbilar som mer än något annat symboliserar fart och över 1000 hästkrafter räknat i hundratal. Båda bilarna gör 0-100 kilometer i timmen på mindre än fyra sekunder. Mullret från dessa kraftfulla motorer kan inte beskrivas i ord.

Det måste upplevas. Nu har du chansen att göra det, i verkligheten. Med oss kan du nämligen prova på att köra Lamborghini och Ferrari, samma dag. Det enda som egentligen krävs av dig är att du har körkort klass B och att du är spik nykter. 

Denna upplevelse ger dig möjlighet att köra 10 - 200 kilometer körsträcka, eller en kvart, i varje bil. Upplevelsen börjar med att en instruktör ger dig en både praktisk och teoretisk genomgång av bilarna och deras prestanda och sedan är det äntligen dags att sätta sig bakom ratten, trampa på gasen och rulla iväg. Instruktören följer med som passagerare. Bered dig på en upplevelse som garanterat blir ett minne för livet.

Kan alla köra sportbilar? Du kanske har bokat upplevelsen Ferrari och Lamborghini med hoppet om att äntligen få testa hur det känns att trycka gasen i botten på en äkta sportbil. Eller så känner du någon som är galen i dessa bilar som du vill överraska med en annorlunda upplevelse. Nu kan man förstås fråga sig om alla kan köra sportbilar. Det finns ju regler för den här typen av bilar som i vissa fall innebär att de inte kan köras på vanlig väg. Då du ska ut och köra på allmänna landsvägar så behöver du vara lite försiktig. Alla kan köra Svaret på frågan om alla kan köra sportbilar är förstås ja, men alla kan inte köra på samma sätt. När man ger sig ut på upplevelsen köra Ferrari och Lamborghini så har man givetvis ett proffs med sig. Den som redan har lite erfarenhet av att köra snabba bilar med känsliga kopplingar kan utveckla körningen med hjälp av proffsets ledning och den som är total nybörjare får en utmaning som passar nybörjarnivån.

Automatisk växellåda, Det kan kännas nervöst att börja köra en dyr sportbil med manuell växellåda men ta det lugnt! Du kommer givetvis inte att behöva backa ut bilen från en parkeringsplats som är i nedförsbacke. Det finns inte många Ferraribilar med automatisk växellåda så räkna inte med detta för din körupplevelse. Många svenskar är dock vana vid manuell växel så det ska inte vara särskilt svårt att vänja sig vid bilen som reagerar då man trycker fjäderlätt på gasen. Alla ska kunna vara med. Det fina med sportbilar är att de allra flesta kan uppskatta farten och kraften. När man planerar in ett möte med Lamborghini och Ferrari som jobbaktivitet så är det inte så att alla måste köra. För vissa så räcker det bra med att åka med eller stå vid sidan av och filma och fota.

Om man inte är särskilt bra på att köra bil men ändå känner ett stor behov av att få sitta i förarsätet på en sportbil så ska man förbereda sig väl. Med rätt skor så blir det lättare att klara av de första försöken att komma iväg. Har man dessutom sovit gott natten innan så är chansen god att man snabbt kommer in i körningen. Idag kan alla köra sportbil och även om man inte kommer upp i F1-hastighet så kommer det att kännas ordentligt i maggropen då motorn vrålar och bilen flyger fram snabbare än något man någonsin har upplevt på vanlig väg. Är man normalfrisk med ett körkort och känner sig sugen på en annorlunda upplevelse så kan man definitivt vara med om detta. Det bör dock utfärdas en varning. Den som testar att köra eller åka Lamborghini och Ferrari löper stor risk att vilja göra detta igen. Det kan bli till en besatthet där man till sist står med en egen sportbil i garaget…

Frågor och svar om Lamborghini och Ferrari Innan du ger dig ut på upplevelsen Lamborghini och Ferrari så har du säkert en massa frågor om dessa läckra bilar. Faktum är att det finns hur många frågor som helst som man kommer på då man ser bilarna på nära håll. Om du bokar ett event där du får köra Ferrari och Lamborghini så kommer du förstås att kunna ställa spontana frågor, men här kommer några frågor och svar som du kan förbereda dig med.

Dumma frågor först… Inga frågor är dumma, men det finns förstås frågor som vi inte vågar ställa för att vi är rädda för att verka mindre intelligenta. Här kommer några frågor som du inte bör ställa på jobbet eller framför en grupp med sportbilsentusiaster, vi lovar att inte avslöja att du undrade detta…

Kommer Ferrari och Lamborghini från samma företag? Nej! Ferrari och Lamborghini är helt olika märken med olika bakgrund. Grundaren av Ferrari hette Enzo Ferrari och grundaren av Lamborghini hette Ferruccio Lamborghini. De kom dock från samma område i Italien och de kände förstås till varandra.

Är det dyrt med Lamborghini och Ferrari? Ja, det är dyrt att äga en egen sportbil men allting är relativt. Om du inte har tid att pyssla om en bil som behöver en egen plats i ditt vardagsrum, förlåt i garaget, så är det givetvis bättre att satsa på ett körevent några gånger per år istället.

Jag är rädd för höga hastigheter, kan jag åka Lamborghini eller Ferrari? Nej, men du kan se på när andra kör! Frågor som inte är lika pinsamma att ställa… Måste man ha någon särskild bakgrund eller kunskap för att få köra en racerbil? Ferrari tillverkar ju renodlade racerbilar och de allra bästa kommer du inte att få köra om du inte har väldigt unika kontakter. Det finns dock modeller av Ferrari och Lamborghini som inte kan köras på vanlig väg i de hastigheter som de är byggda för och dessa får du köra då det hela är arrangerat på en säker plats. Du behöver bara ha ett körkort och vara villig att lyssna på instruktioner för att få köra.

Om du mest vill åka Ferrari och inte själv sitta bakom ratten så är detta också möjligt. Vilken bil är snabbast? Det här är en vanlig fråga men svaret är inte svart eller vitt. Det beror helt enkelt på vilka modeller du jämför. Det finns Ferraris som är snabbare än Lamborghinis. Ferrari F430 är snäppet snabbare än Lamborghini Gallardo men Gallardon kommer upp i hög hastighet snabbast. När the Stig jämförde dessa två modeller så fick de exakt samma varvtid. Kom ihåg att hastigheten beror på vem som kör och hur!

Vad kom först, Ferrari eller Lamborghini? Ferrari är grundat av Enzo Ferrari år 1928. Företaget har sedan 1969 ingått Fiat-koncernen, men blev ett eget bolag den 4 januari 2016 då Ferrari även börsnoterades på Wall Street. Tillverkningen sker i Maranello nära Modena, Italien. 

Lamborghinin dök först upp på 1960-talet. Grundare Ferruccio Lamborghini körde själv Ferrari och hade förslag på förbättringar som Enzo Ferrari inte var intresserad av. Idag ägs Automobili Lamborghini S.p.A. av Volkswagen AG med Audi som ansvariga för märket. Lamborghinis traktortillverkning ingår i SAME Deutz-Fahr 

Vilken bil är bäst? Det här är något du själv måste ta reda på. Det finns saker som är bättre med Ferrari och saker som är bättre med Lamborghini. En del ser den ena bilen som en lyxbil och den andra som vulgär medan andra tycker att båda är hur häftiga och vackra som helst.Boka upplevelsen av att köra Ferrari och Lamborghini och grunda din åsikt på egna upplevelser!

Varför tycker äldre män om att köra Lamborghini och Ferrari? En vacker Ferrari glider fram längs vägen och vid ratten sitter… en gubbe?!?! Varför? Svaret är enkelt, alla unga män drömmer om att få äga en egen sportbil men det är först när håren på huvudet börjar glesna som de får råd med detta. Det är alltså ingen gammal gubbe som kör utan en man som alltid förblivit ung inuti och som fortfarande inser glädjen med en bil som vrålar fram på vägen.

Kan man använda en sportbil som familjebil? Ja, numera så finns det modeller som till exempel Ferrari FF som är lämpade för fler passagerare med bagage. Numera har även Lamborghini en familjebil som mycket väl anpassar sig för svenska vintervägar, Nämligen spektakulära Lamborghini Urus med 650 hästkrafter. 

Fakta
Viktig information: För att köra är åldersgräns 18 år och körkort är ett krav. Barn/Ungdom medåkning från 7 år.
Topphastighet: 325 km/h
0-100 (sekunder): 3,5
Tillgänglighet: April - oktober
Åskådare: Åskådare är välkomna att följa körningen från start- och stopplatsen.
Sträcka: Välj mellan 20 km - 200 km körsträcka på allmänna vägar
Klädval: Vanliga kläder. Smala skor.
Antal deltagare: Upplevelsen gäller för en person.
Försäkring: Försäkring ingår. Självrisk på 20 000 kr vid vållande av skada. Självriskreducering som tillval
Övrig information: Nykterhet är naturligtvis ett krav. Under hela turen följer en professionell instruktör med. För barn under 16 år måste målsman godkänna turen.
Write Your Own Review
Du recenserar:Ferrari & Lamborghini
Betyg