Kör Ferrari

Betyg:
91% of 100

Att få prova på att köra eller åka en riktig Ferrari är en perfekt aktivitet som passar utmärkt att ge bort i present till alla som gillar sportbilar med hästkrafter. Eller bara skämma bort någon du gillar väldigt mycket. Upplev den himlastormande spänningen av motorljudet från en äkta Ferrari. Absolut den bästa gåvan man kan ge bort med hela 3 års giltighetstid! E-presentkort levereras på bara några minuter.

 

GE BORT GÅVAN DU SJÄLV VILL HA! EN FERRARI UPPLEVELSE KLASSAS ALLTID SOM DEN PERFEKTA FÖDELSEDAGSPRESENTEN, KÖP IDAG!

NU ENDAST 495 kr / 8 Km

As low as 495,00 kr Regular Price 1 095,00 kr

Med F1 växellåda och en motor som får dig att ropa av förtjusning så är upplevelsen något du absolut inte vill missa. Att provaköra en Ferrari är att uppleva äkta körglädje vilket män och kvinnor i alla åldrar uppskattar. Utan några som helst förkunskaper, förutom ett vanligt körkort, så kan du snabbt lära dig att köra Ferrari.

Nu ger vi på GR8 Experience dig en helt unik möjlighet att vara med om en upplevelse som garanterat går utanpå alla andra upplevelser du någonsin har varit med om tidigare i ditt liv. Detta är en upplevelse som passar perfekt att ta till i sammanhang såsom möhippa, svensexa, som företagsgåva, pris i en säljtävling eller något annat skojigt eventKör Ferrari.

Upplev farten när du sitter bakom ratten i en äkta italiensk sportbil. Presentkort till denna minst sagt spektakulära och fartfyllda aktivitet, och 100 andra upplevelser, köper du av oss.

Att få prova på att köra en sportbil av märket Ferrari är en perfekt present för alla som älskar motorer. Att provköra Ferrari är ett riktigt motorevent som fungerar utmärkt att ge bort som företagspresent. Kör Ferrari och du får vara med om en upplevelse som du kommer att minnas resten av livet.

Det enda som krävs för att du ska få sätta dig bakom ratten i en klassiskt röd Ferrari är att du har körkort klass B och att du är spik nykter. Ferrari är en bil som utan problem accelererar från 0-100 kilometer i timmen på mindre än fyra sekunder. Passa därför på att njuta av denna extrema fartupplevelse under tiden som du kör. 

Det finns inga som helst krav på att du ska vara expert på sportbilar för att kunna köra Ferrari. Vem som helst med rätt bokstäver på körkortet kan göra det.

För att du snabbt och smidigt ska få rätt grepp om bilen så finns en specialutbildad instruktör på plats. Innan du börjar köra får du därför en praktisk och teoretisk genomgång av sportbilen och sedan följer instruktören med dig under hela upplevelsen. 

Passa på tillfället att få svar på alla dina frågor om Ferrari när du nu har din instruktör inom räckhåll. Upplevelsen varar under 20 kilometer och ger dig cirka 30 minuter att köra Ferrari. Låt någon av dina vänner föreviga detta magiska ögonblick på bild.

Spännande fakta om Ferrari


Det finns så mycket spännande att lära sig om Ferraribilarna. De har funnits under så många årtionden och de förblir magiska för folk som uppskattar fart och klass. Här är några spännande fakta om Ferrari som du kan ta del av innan du ger dig av för upplevelsen kör Ferrari 30 minuter!

Snabbaste modellen


Den modell som anses vara den snabbaste av alla Ferraribilarna är Ferrari 812 Superfast med sina 800 hästkrafter. 

Hur mycket kostar det att tillverka en Ferrari F430?


Om du vill ta fram en egen Ferraribil så kommer det att kosta omkring 6 miljoner dollar, lägg till kostnaden av ett garage som kan ge bilen den miljö den behöver för att inte skadas av vind och väder. Innan du bestämmer dig för att Ferrari är rätt bil för dig, så kan det vara en bra idé att provköra en Ferrari.

Ferrari-logotypens material


Logotypen som kan ses på alla Ferraribilar kan vara gjord av metall, glas eller till och med av plast.

Snabbaste kopplingen


Ferrari har ett snabbare kopplingssystem än Lamborghinin men…

Lamborghini är snabbare än Ferrarin

Samla på Ferraribilar


Man kan samla på dessa bilar om man har rätt budget för det. Det har sultanen i Brunei som har mer än 450 Ferraribilar i sin samling.

En tuta


Ferraribilarna har förstås en känd tuta som producerar ett alldeles unikt ljud. Om du skulle vilja ha ett eget exemplar så får du vända dig till lyxbilskroten där de kan tänkas ha ett exemplar av denna bil. Det är FIAMM som tog fram tutan som kallades för Serie 2000 och som även användes för tidiga Lamborghini och Bentley bilar. Man kan inte köpa denna tuta separat från bilen och det går inte att reproducera ljudet med en annan typ av tuta. Vi talar alltså om ett fullkomligt originellt ljud och kostnaden för en äkta tuta sägs ligga på omkring 140 dollar.

Varför ser logotypen ut som den gör?


Logotypen med hästen som stegrar sig fanns på Francesco Baraccas stridsflygplan. Under Första Världskriget så sköts planet ner över Montello. Då Ferrari började utveckla sina bilar så lärde han känna krigshjältens mor, Paolina Baracca, som gav honom rådet att använda sig av denna logotyp för bilarna. Paolina menade att logotypen skulle ge tur och det får man väl ändå säga att den har gjort. Den gyllengula färgen in bakgrunden är Modenas färg. 

Ferrari i filmens värld


Innan du gör dig redo för att köra Ferrari under, t.ex. en timmes tid så kan du värma upp med filmer där denna sportbil förekommer. Det finns nämligen en hel rad filmer där man kan se skådespelare glida fram i sportbilen som du drömmer om att få ratta. Här är några filmtips. Oroa dig inte för att filmerna är gamla, bilarna kommer göra det värt att se dem!

1. En kvinnas doft


I denna film ser vi Al Pacino köra i en röd Ferrari Mondial som tillverkades mellan 1980 och 1993. Under denna tidsperiod så tillverkades det nära 7000 exemplar av denna modell och filmscenen har gjort ett stort intryck även på de som inte bryr sig mycket om exotiska sportbilar.

2. Fira med Ferris


1986 så blev denna film en stor hit och i filmen kunde vi få se en röd 250 GT California Spyder från 1961. Det här är ett mycket exotiskt exemplar av bilen som ersatte LWB versionen av California Spyder.

3. Miami Vice


Ingen som levde då Miami Vice sändes på TV har väl missat att Don Johnsons karaktär i serien älskade sportbilar. Under de första två säsongerna av serien så kör Don i en svart Ferrari Daytona Spyder 365 GTS/4. Det här var egentligen inte en Ferrari utan en Corvette som byggts om för att se ut som en Ferrari men uppmärksamhet blev det och den goda reklamen för Ferrari ledde till att de gav serien en vit Testarossa för att det skulle bli autentiskt.

4. Ett päron till farsa


I National Lampoons Vacation så får vi se Christie Brinkley köra en röd Ferrari 308 GTS. Det många gillar med denna scen är att Christie är en supermodell och detta i kombination med världens vackraste bil blir helt enkelt minnesvärt. Komedin ligger i att Clark Griswold spelad av välkända Chevy Chase givetvis får svårt att fokusera…

5. Entourage


Det här är TV-serien som baserats på Mark Wahlbergs liv. Huvudkaraktären spelar i denna serie som Enzo Ferrari på ett magnifikt vis. I serien får man se Ferrari California som är en relativt ny utgåva.

6. The Rock


Då filmen The Rock kom 1996 så blev den omedelbart en stor hit. Sean Connery och Nicholas Cage spelade polis och skurk på den gamla fängelseön Alcatraz. I filmen så finns det en fantastisk biljaktscen där Nicholas Cage kör i en gul 1996 Ferrari F355 Spyder. Tyvärr så slutar scenen med att bilen blir totalkvaddad och till detta så kommenterar en kille på gatan “Dude, they just f**** your Ferrari”

7. Blåst på 60 sekunder


Här har vi ytterligare en film där Nicholas Cage får komma nära en Ferraribil. I filmen så får vi nämligen se Nicholas Cage köra en Ferrari 550 Maranello i full action.

8. Cannon Ball Run


I denna film så får vi se två berusade präster som kör 308 GTS Ferrari.
Det finns förstås fler filmer där du kan se Ferraribilar i full fart. När du har bokat upplevelsen kör Ferrari 40 km te.x så ska du genast logga in på ditt Netflix konto för att komma i rätt stämning. Eller så söker du på alla tiotusentals Youtube klipp som finns om Ferrari. 

Fakta
Viktig information: För att köra är åldersgräns 18 år och körkort är ett krav. Barn/Ungdom medåkning från 7 år.
Topphastighet: 325 km/h
0-100 (sekunder): 3,7
Tillgänglighet: Upplevelsen är tillgänglig på utvalda datum från slutet av april - oktober.
Åskådare: Åskådare är varmt välkomna att följa körningen från start- och stopplatsen.
Sträcka: Välj mellan 8 km - 200 km körsträcka på allmänna vägar. Ej tid
Klädval: Vanliga kläder. Smala skor.
Antal deltagare: Upplevelsen gäller för 1 person.
Försäkring: Försäkring ingår. Självrisk 20 000 kr vid vållande av skada. Självriskreducering som tillval
Övrig information: Nykterhet är naturligtvis ett krav. Under hela turen följer en professionell instruktör med. För barn genomförs upplevelsen tillsammans med våra körinstruktörer. Vänligen uppmärksamma att upplevelsen är väderberoende.
Write Your Own Review
Du recenserar:Kör Ferrari
Betyg